vice busters (1)
vice busters (3)
vice busters (2)

Regulament Complet - ViceBusters Film Challenge - concurs de scurtmetraje cu premii

REGULAMENT CONCURS VICEBUSTERS FILM CHALLENGE – dedicat filmelor de scurtmetraj făcute exclusiv de elevi din ciclul gimnazial și liceal cu tematica

Pericolele viciilor în rândul tinerilor

Organizatori:

Consiliul Județean Neamț prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Neamț

în colaborare cu

 • Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț
 • Inspectoratul Școlar Județean Neamț
 • Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț din CJ NT
 • Consiliul Județean al Elevilor Neamț

Ediția I.

Organizatorul Concursului

Consiliul Județean Neamț, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Neamț cu sediul în municipiul Piatra Neamț, Str.Alexandru cel Bun nr.27, Județul Neamț, CIF2612839

Preambul

Prin concursul de scurtmetraje dedicate elevilor, misiunea noastră este aceea de a crește nivelul de conștientizare în rândul elevilor asupra riscurilor la care se expun din cauza viciilor de orice fel. Demersul nostru este unul mai mult decât informativ, și anume, o platformă de educare și descoperire a tainelor domeniului audio-vizual. Tinerii care vor participa la acest concurs vor avea oportunitatea de a experimenta într-un mediu creativ și colaborativ tehnici de concepere și realizare de conținut într-o lume în care social media devine noul limbaj al societății.

 

Tematica Concursului ViceBusters Film Challenge

Pericolele viciilor în rândul tinerilor.

Viciile distrug societatea zilelor noastre. Un viitor strălucit se bazează pe cunoașterea acestui inamic și combaterea sa. A face față unui viciu înseamnă control și echilibru în viață, mesaje pozitive pe care ViceBusters le promovează!

Ce reprezintă un viciu

Conform dicţionarului explicativ şi practic al limbii române, un viciu reprezintă o imperfecţiune gravă care face ca un lucru să nu corespundă modelului său ideal sau destinaţiei sale.

Exemple de vicii: consumul de droguri, consumul de alcool, fumatul, social media, tehnologie etc.

Participanți

Concursul se adresează tinerilor elevi din ciclul gimnazial și cel liceal cu cetățenie Română sau cu rezidență temporară pe teritoriul Rămâniei.* Profesorii sunt invitați în ghidarea echipelor ca mentori. Participanții nu pot fi distribuiți în alte echipe. Elevii minori nu pot fi filmați fără acordul scris al părinților.

Perioada de desfășurare a Concursului

 • Înscrieri: 10.09 – 10.10.2022
 • Anunțarea juriului – până la data de 20.10.2022
 • Anunțarea câștigătorului: 18.11.2022

Reguli generale:

 1. Relația dintre organizatorii concursului și autorii câștigători va fi oficializată printr-un contract care va fi pus la dispoziția autorilor ulterior anunțării rezultatelor finale.
 2. Înscrierea la acest concurs este gratuită.
 3. Toate filmele de scurt-metraj participante trebuie filmate în limba română.
 4. Un aplicant/o echipă poate participa la concurs cu unul sau mai multe scurt-metraje.
 5. Pot fi înscrise și filme realizate de unul sau mai mulți co-autori.
 1. Juriul concursului decide filmul câștigător.
 2. Filmele de scurtmetraj participante trebuie să fie concepute exclusiv pe tematică
 3. În scurtmetraj pot apărea și alți actori în afara regizorilor.

Juriul

Juriul selectat este format din 3 membri cunoscuți în industria de film. Componența juriului va fi anunțată cel mai târziu la data de 20 octombrie 2022. Deciziile juriului sunt finale și nu pot fi contestate.

 

Condiții de participare

Pentru a putea participa la Concurs, categoria scurtmetraje cu tematica ”Pericolele viciilor în rândul tinerilor” din cadrul ViceBusters Film Challenge, filmele înscrise vor trebui să îndeplinească următoarele condiții (cumulate):

 • să fie jucate în limba română.
 • să respecte încadrarea în tematica concursului
 • să respecte regulile generale de concepere, scriere și editare aplicabile în cazul oricărui film. Nu vor fi admise în concurs video-selfie-uri, scurte scene umoristice (sketch-uri), povestiri care să conțină numai elemente de dialog, fără a avea elemente descriptive ale acțiunii respective, scrisori etc. Se acceptă doar filme de scurtmetraj filmate de către echipele candidate.
 • să fie concepute cu telefoane mobile, camere, microfoane, trepiede, lumini, etc. în funcție de posibilitățile fiecărei echipe.
 • să fie montate. Nu se acceptă cadre filmate și nemontate. Filmele trebuie să fie complete, editate cu programe de video-editing.
 • să fie originale. Autorul nu poate înscrie în concurs filme care sunt fie adaptări, fie preluări ale altor filme.
 • lungimea filmului de scurt-metraj poate varia între minim 1 minut și 10 minute maxim, cu o marjă de 30 secunde.
 • să conțină un generic cu numele tuturor celor implicați.
 • să încarce filmele pe o platformă online prestabilită de organizatori
 • să nu se filmeze cadre în care actorii consumă substanțe interzise, cadre instigatoare la violență, fumat etc. astfel încât siguranța participanților nu va fi pusă în pericol
 • se vor promova mesajele pozitive.
 • scenariile trebuie trimise într-o preselecție către aprobare. Lista filmelor aprobate va fi distribuită pe platforma regulamentului. Doar scenariile aprobate pot trece în etapa a doua, filmarea propriu-zisă.

Elevii care doresc să participe la concurs trebuie:

 • să își formeze echipe de 1 pâna la 7 membri;
 • să se înscrie la concurs până la termenul anunțat de organizatori;
 • să scrie un scenariu pe tema stabilită; recomandăm ca scenariile să aibă o lungime de 1-7 pagini (paritatea recomandată este de o pagină per minut de film).
 • să trimită scenariul organizatorilor pentru a fi evaluat în preselecție
 • să monteze (cu programe de editare) cadrele filmate într-un clip final numit scurt-metraj X pe care să-l trimită/încarce pe platformele stabilite de organizatori.
 • să evite folosirea substanțelor interzise, alcoolului, fumatului etc. in crearea scurtmetrajelor.

Numele echipei este diferit de numele scurt-metrajului!

Profesorii sunt invitați să acționeze ca organizatori de echipă, mentori, fiind permisă participarea a unui singur profesor per echipă.

Scenariile care nu apar în lista celor aprobate nu au dreptul să continue în faza a doua.

Pentru a fi aprobate, echipele și scenariul trebuie să îndeplinească condițiile menționate, cumulate.

 

Câștigători

Anunțarea câștigătorului se va face în cadrul Galei de premiere a concursului ViceBusters Film Challenge, ce va avea loc la Piatra-Neamț, Cinema MonAmour, la data de 18.11.2022.

Pentru fiecare dintre filmele câștigătoare va exista un proces verbal semnat de Juriu.

Toate aceste informaţii vor fi prezente și pe site-ul oficial al festivalului: vicebusters.ro .

Protecția drepturilor de autor

Organizatorul nu își asumă nici o obligație în ce privește protecția drepturilor de autor în legătură cu scenariile/filmele prezentate. Participanții își asumă responsabilitatea și garantează organizatorului că sunt autorii scenariilor/filmelor înscrise la concurs, că sunt originale și că dețin drepturile de proprietate intelectuală asupra acestora, Organizatorul neavând nicio obligație de a verifica în vreun fel legitimitatea scenariilor/filmelor.

Organizatorul garantează respectarea legislației în vigoare cu privire la drepturile de autor și drepturile conexe, precum și cu privire la orice alte drepturi cuvenite candidaților, în condițiile stabilite pentru înscrierea si participarea la concurs.

Protecția datelor cu caracter personal

În conformitate cu prevederile Regulamentului 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește datele cu caracter personal, Organizatorul concursului este operatorul datelor cu caracter personal ale concurenților, date necesare în vederea organizării concursului de filme de scurt-metraj, jurizării și acordării premiilor.

Organizatorul își asumă obligația de a respecta drepturile concurenților și de a nu face publice în nici un fel datele personale furnizate de către participanți, cu excepția numelui câștigătorului.

Participanții la concurs înțeleg că înscrierea la concurs (completarea formularului), verificarea îndeplinirii condițiilor de concurs, jurizarea etc, contactul în vederea anunțării rezultatelor jurizării, anunțarea câștigătorilor etc. presupun utilizarea datelor cu caracter personal furnizate și comunicarea acestora celor trei membri ai juriului.

Organizatorul nu va folosi datele personale furnizate decât în scopul organizării concursului și le va păstra pe durata necesară justificării fiscale a premiilor acordate și protejării drepturilor sale pe perioada de prescripție prevăzută de lege.

Pentru orice informații legate de datele dvs., vă rugăm să ne contactați la adresa de email … .

 

Note finale

Organizatorii nu răspund pentru lipsa de corectitudine a informațiilor oferite de către candidați în vederea înscrierii în concurs decât în limitele verificărilor cu bună credință ce le revin spre buna organizare și desfășurare a concursului și spre asigurarea egalității în drepturi a participanților. Depistarea, până la momentul decernării premiilor sau chiar ulterior acestuia, a oricăror încălcări, de către participanți, a condițiilor de înscriere la concurs, a unor fraude sau tentative de fraudă, le dă dreptul organizatorilor să revoce premiul acordat.

Mesajul scurtmetrajelor trebuie transmis fără a pune în pericol siguranța participanților.

Înscrierea la concurs presupune acceptarea tuturor prevederilor prezentului regulament.

*****