vice busters (1)
vice busters (3)
vice busters (2)

Ce este ViceBusters?

ViceBusters Film Challenge este un concurs de filme de scurtmetraj făcute exclusiv de elevi din ciclul gimnazial și liceal cu tema “ Pericolele viciilor în rândul tinerilor”.

Concursul are ca recompense premii în bani, trofee, diplome.

 

Cine poate participa?

Sunt încurajați să participe la concurs exclusiv elevii din ciclul gimnazial și cel liceal. De asemenea, profesorii sunt invitați să acționeze ca organizatori de echipă, mentori, fiind permisă participarea a unui singur profesor per echipă.

 

Cine va fi Juriul?

Juriul selectat este format din 3 membri cunoscuți în industria de film. Deciziile acestora sunt finale și nu pot fi contestate.

 

Locul premierii câștigătorilor

Anunțarea câștigătorilor se va face în cadrul Galei de premiere a concursului ViceBusters Film Challenge, ce va avea loc la Piatra-Neamț, Cinema MonAmour, la data de 18.11.2022.

 

Program

Regulament

Deci vrei să participi? Uite ce ai de făcut în prima fază:

 • Să fii elev in ciclul gimnazial sau liceal
 • Să formezi o echipă de maxim 7 alți elevi ca tine! (sau poți forma singur echipa)
 • Să inscrii echipa X la concurs în termenul anunțat de organizatori, unde X este numele echipei
 • Să scrieți un mic scenariu pe tema ”Pericolele viciilor în rândul tinerilor” în limba română și să îl trimiteți spre verificare

Dacă scurtmetrajul vostru a fost aprobat pentru faza a doua:

 • Să realizați scurtmetrajul în limba română cu aparatură specifică: telefoane mobile, camere, microfoane, lumini etc. (în funcție de posibilitățile fiecărei echipe)
 • Să montați cu programe de editare cadrele filmate într-un clip final numit scurt-metraj Y, unde Y este numele filmului
 • Să încarci/trimiți scurt-metrajul echipei pe platformele stabilite de organizatori

Note despre scurtmetraj și cum poate fi aprobat:

 • Lungimea scenariilor participante la concurs trebuie să se încadreze între 1 și 7 pagini. Paritatea recomandată este de o pagină per minut de film
 • Lungimea filmelor de scurtmetraj participante la concurs trebuie să se încadreze între 1 și 10 minute, cu o marjă de 30 secunde.
 • Filmele de scurtmetraj trebuie să conțină un generic.
 • Este interziă instigarea la violență, hărțuirea, consumul de substanțe interzise, fumatul etc. pe parcursul creării filmului astfel încât siguranța participanților să nu fie pusă în pericol!!!

Scenariile trimise către evaluare/Scurtmetrajele care NU respectă cerințele cumulate vor fi eliminate!

Note despre echipe:

 • Elevii minori au nevoie de acordul scris al părinților pentru a fi filmați și patricipa.
 • Este recomandată prezența a maxim un profesor per echipa drept îndrumator, unde este cazul/nevoie/dorința (ex: echipe formate exclusiv din elevi minori)
 • Participanții unei echipe nu pot fi distribuiți la alte echipe!
 • Aceeași echipă poate participa cu mai multe filme de scurtmetraj, condiția fiind ca acestea să respecte termenii stabiliți, iar scenariile pentru fiecare să fie trimise spre aprobare

Încă ai nelămuriri? Nu uita să te consulți cu regulamentul MARE! Pentru înscriere trebuie să fii de acord cu acesta!

 

 

Premii

Deci vrei să știi ce ai de câștigat? Iată titlurile puse la bătaie pentru diplome, bani și trofee!

 

best movie award - vicebusters

Best Movie Award

Acordat echipei care a realizat cel mai bun film. Ambiția, talentul și viziunea lor asupra lumii cinematografice îi aduc spre acest drum.
Best Scenario Award

Best Scenario Award

Acordat echipei care a realizat cel mai bun scenariu. Participanții au experiența și gusturi diversificate în arta filmului, ceea ce s-a regăsit în scenariul lor.
Popularity award - vicebusters

Popularity Award

Acordat echipei care a avut cele mai multe aprecieri în mediul online la filmul lor. Abilitățile de Social-Media și Impression Gain arată de la sine oglinda proiectului.
Jury’s Movie Award

Jury’s Movie Award

Acordat echipei care a avut filmul nominalizat de către juriul concursului. Tenacitatea maximă a membrilor i-a adus la inima juraților.
Best Imagery Award

Best Imagery Award

Acordat echipei care a avut cea mai bună imagine reprezentativă a filmului. Inspirația membrilor, precum și felul lor de a percepe planul proiectului i-a adus spre victorie.
Best Stage Director Award

Best Stage Director Award

Acest premiu se acordă participantului care a reușit să-și însușească cu adevarat rolul de regizor. Diversitatea și motivația l-au condus spre bucuria publicului.
Best Actor and Best Actress

Best Actor and Best Actress

Acest premiu se acordă participanților care au reușit să se facă remarcați în domeniul artistic. Persoana respectivă are talentul aparte de a combina actoria cu stilul generației noastre.